preloder

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ποιοί είμαστε

Λένε πως η επιθυμία απελευθερώνει ενέργεια. Δημιουργεί κίνηση. Λένε επίσης ότι η ύψιστη μορφή κίνησης είναι ο χορός. Κάπως έτσι, από αυτή την ύψιστη επιθυμία μας για την ύψιστη μορφή κίνησης τον Οκτώβριο του 2003, η Ζέφη Μπαρτζώκα και η Εύα Παγουλάτου, αποφασίσαμε να ενώσουμε τα επαγγελματικά μας βήματα πάνω στο ίδιο παρκέ. Και κάπως έτσι, ή μάλλον ακριβώς έτσι, δημιουργήθηκε το ΧΟΡΟlogie, ένας χώρος διδασκαλίας κλασικού σύγχρονου και μοντέρνου χορού, ή –αν το προτιμάτε- το δικό μας εργαστήρι Υψηλής Χοροποιίας.

Πιστεύοντας σταθερά και επίμονα ότι ο δρόμος προς την τελειότητα περνά μέσα από την εξειδίκευση, το στούντιο ΧΟΡΟlogie διδάσκει συνειδητά και στοχευμένα μόνο τις κλασικές μορφές χορού κλασικό μπαλέτο που βασίζεται στο σύστημα της Γαλλικής Ακαδημίας χορού και του οποίου την επιμέλεια έχει ο διάσημος από τα μπαλέτα Bejart, Daniel Lommel, αλλά και σύγχρονο-μοντέρνο χορό, barre a terre και jazz.

Όλοι οι δάσκαλοι – συνεργάτες του ΧΟΡΟlogie είναι έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες χορευτές, ενώ το πρόγραμμά μας εμπλουτίζεται συχνά από τα σεμινάρια που παραδίδουν οι καλεσμένοι μας διακεκριμένοι παγκοσμίως Έλληνες και ξένοι χορευτές. Από το 2010 το στούντιο ΧΟΡΟlogie είναι επίσημα αναγνωρισμένο κέντρο του Imperial Society of Teachers Diploma του Λονδίνου (ISTD) όπου, και υπό την επιμέλεια της Χριστίνας Φωτεινάκη (FISTD Imperial Ballet, FISTD examiner modern), διδάσκονται τα μαθήματα για τα ανώτερα διπλώματα διδασκαλίας DDI, DDE που αφορούν την ακαδημαϊκή κατάρτιση όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με τη διδασκαλία του χορού.

"...O χορός είναι φαινόμενο σωματικό, δεν πρόκειται για φαινόμενο διανοητικό, δεν είναι ούτε οφθαλμαπάτη, ούτε κάποια θεωρητική άποψη. Έχει να κάνει με κάτι που μόνο το σώμα μπορεί να περιγράψει. Δεν μπορεί να είναι περιγραφικός της τεχνικής , όποια και αν είναι αυτή. Αν θέλουμε να επικοινωνούμε δεν φτάνει μόνο να μπορούμε να μιλάμε, πρέπει κυρίως να γνωρίζουμε να μιλάμε. Η γνώση είναι το μόνο κλειδί που ανοίγει τις πόρτες της προόδου.Αυτό που θα επιτρέψει στον χορευτή να ανθίσει είναι η άρτια γνώση της τεχνικής που ο ίδιος θα την έχει πια ξεπεράσει και η οποία αναδύεται μέσα από πολυάριθμες μορφές, μεστωμένες από την προσωπική του αρχαιολογία..."

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Daniel Lommel

Daniel Lommel

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος χορού της UΝΕSCO εντάσσεται στο πάνθεον των δέκα κορυφαίων χορευτών της γενιάς του. Ο Daniel Lommel γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 26 Μαρτίου 1943. Σπούδασε στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας της Λιέγης με τον Joseph Lazzini και στη συνέχεια στη γενέτειρά του, με τη Nora Kiss.

Το 1964 προσλαμβάνεται στα Μπαλέτα του Αμβούργου (με διευθυντή, τότε, τον Peter van Dijck) και συμμετέχει στα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου, μαζί με διακεκριμένους χορευτές (Jacqueline Rayet, Claire Motte, Maria Tallchief, Sonia Arova, Marilyn Burr) σε χορογραφίες των George Balanchine, Roland Petit και Janine Charrat, οι οποίοι συνεργάζονταν με τα Μπαλέτα ως προσκεκλημένοι καλλιτέχνες. Από το 1967 συνεργάζεται με τα Μπαλέτα του 20ού αι., του Maurice Béjart, ως σολίστ και από το 1973 ως καλλιτεχνικός συνδιευθυντής. Στη διάρκεια της «περιόδου Béjart», εμφανίζεται στη σκηνή με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής εκείνης: Jorge Donn, Paolo Bortoluzzi, Suzanne Farrell. Aπό το 1975 ως το 1983, ερμηνεύει με τον Rudolf Nurejev τα Lieder eines fahrenden Gesellen του Μάλερ, στις μεγάλες σκηνές των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Τον Αύγουστο του 1980, ο Daniel Lommel, με τη συνδρομή Ελλήνων, καλλιτεχνών και άλλων προσωπικοτήτων, ίδρυσε στην Αθήνα το χοροθέατρο «ΑΕΝΑΟΝ». Η πρώτη παράσταση της ομάδας, σε συνεργασία με τον Μίνω Βολανάκη, πραγματοποιήθηκε στα Νταμάρια των Βράχων του Βύρωνα, μετέπειτα «Θέατρο Μελίνα Μερκούρη». Από το 1092 ως το 1989, με τη θερμή υποστήριξη της Μελίνας Μερκούρη, τότε Υπουργού Πολιτισμού, ο Daniel Lommel εντάσσει το «Αέναον» στο ΚΘΒΕ. Ως τα σήμερα, το «Αέναον» έχει στο ενεργητικό του μια πλούσια δημιουργική πορεία: τουλάχιστον 60 έργα και περίπου 700 παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Πάντοτε σε αναζήτηση νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, πρόθυμων να συμμετάσχουν στις μελλοντικές του δραστηριότητες, ο Lommel επιμένει στην αέναη ανανέωση της τέχνης του, τόσο στη μορφή του κλασικού μπαλέτου, όσο και του σύγχρονου χορού.

Ζέφη Μπαρτζώκα

Ζέφη Μπαρτζώκα

Ξεκίνησε το χορό στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του ανώτερου διπλώματος χορού λαμβάνει μέρος στις παραστάσεις του κέντρου κλασσικού μπαλέτου για δύο χρόνια. Από το 1980 έως σήμερα είναι βασικό στέλεχος του “ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο Ντ. Λομμέλ” όπου και χορεύει τους σημαντικότερους ρόλους του ρεπερτορίου της ομάδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα σημαδέψουν την καλλιιτεχνική της διαδρομή, ενώ παράλληλα το 1991-1994 χορεύει στη Γαλλική Κρατική Ομάδα “Ballet-Theatre J. Roussillo” και το 1997-2000 διδάσκει στο Κρατικό Conservatoire της Bourges στη Γαλλία, προσεγγίζοντας έτσι τη διδακτική μέθοδο της Γαλλικής σχολής.

Το 1999 αντιπροσωπεύει τη Γαλλία στην ισλανδία για το Ευρωπαίκό Μάστερ της Σχολής Καλών Τεχνών του Μάριου Ελευθεριάδη, χορεύοντας ένα σόλο του Ντ. Λομμέλ.

Με την επάνοδο της ομάδας “ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο” στην Ελλάδα επιστρέφει στη χώρα της για να συνεχίσει τη διδασκαλική και χορευτική της πορεία.

Εύα Παγουλάτου

Εύα Παγουλάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Απόφοιτος της σχολής της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και του Centro Internazionale di Danza di F. Astaldi της Ρώμης όπου σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό. Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε κλασσικά θέατρα και σε επαγγελματικές ομάδες χορού όπως : Ente lyrico di Carlo Felice, compagnia di danza “capmettosette” Teatro degli Eguali, Εθνική Λυρική Σκηνή, ομάδα χορού «Αίρεσις» , «Λάθος Κίνηση» , ομάδα χορού Πέρσας Σταματοπούλου , «Χοροθέατρο Ροές» , «Αέναον χοροθέατρο Daniel Lommel» ομάδα «Σχεδία oμάδα χορού» , «Έλδωρ», Ομάδα σύγχρονου χορού Χάρη Μανταφούνη , «Ανοιχτή Ακρόαση» κ.α.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με τον αυτοσχεδιασμό και το contact improvisation. Είναι δασκάλα του κλασικού μπαλέτου και ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Aferente ενώ από το 2003 διευθύνει και διδάσκει στο κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE , στην Αθήνα.

Ρούλα Κουτρουμπέλη

Ρούλα Κουτρουμπέλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αριστούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ). Το 1992 γίνεται μόνιμο μέλος του Χοροθεάτρου Ωκτάνα του Κων/νου Ρήγου και συμμετείχε ως χορεύτρια ερμηνεύοντας όλες τις παραστάσεις του μέχρι το 2002 («ΟΙ Γάμοι», «Δάφνης και Χλόη», «Πέντε εποχές», « Ικαρος», «Αιφνίδια», «Αποσυμπίεση», «Ξενοδοχείο Ορφέας», «Η κόρη και ο θάνατος», «Η κυρία με τις καμέλιες», «Τρελή ευτυχία», «Ring», «Η μνήμη των κύκνων», Χειμωνιάτικο ταξίδι», «Ταξιδιώτης του χειμώνα», κ.α

Από το 2002 – 2004 συνεργάζεται ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου της Αγγελικής Στελλάτου και του Δημήτρη Παπαϊωάνου για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Από το 2007 συνεργάζεται με το χοροθέατρο Εxit του Φώτη Νικολάου όπου ερμηνεύει στις παραγωγές «Amen» και «Walz».

Το 2010 πήρε μέρος ως χορεύτρια στην παράσταση της Αγγελικής Στελλάτου «Εφτά θανάσιμα αμαρτήματα».

Ως χορεύτρια έχει επίσης συνεργαστεί με τους χορογράφους: Αντώνη Φονιαδάκη, Daniel Lommel, Κων/νο Μίχο, Πέτρο Γάλια κ.α.

Ως χορογράφος και χορεύτρια έχει συνεργαστεί:
Με το «Θέατρο τέχνης Καρόλου Κούν» στα έργα «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή για το φεστιβάλ Επιδαύρου,
«Happy end» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη,
«Harvest 2002» σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή,
«Ο μικρός πρίγκιπας» σε σκηνοθεσία του Κουγιουμτζή, όπου πρωταγωνίστησε στον ομώνυμο ρόλο,
με το Εθνικό Θέατρο στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Πρωτόπαππα,
με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου στο έργο «Do you love me» σε σκηνοθεσία Όλγας Πολέζη
με το μέγαρο μουσικής Αθηνών στο έργο «Όπερα των Σκιών»
με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο έργο «Τόπος εγκλήματος» σε σκηνοθεσία Μ. Πάσσαρη
με το Θέατρο του Νότου στην τραγωδία «Ελένη» του Ευρυπίδη για το φεστιβάλ Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Χουβαρδά
με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας στην τραγωδία «Προμηθέας δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Καζάκου για το φεστιβάλ Επιδαύρου
με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου στο έργο « Σεφέρης» σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη.

Ως δασκάλα δίδαξε σύγχρονο χορό στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κουν από το 1996 ως το 2002.

Από το 2004 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στο στούντιο ΧΟΡΟLOGIE.

Από το 2012 συνεργάζεται ως χορεύτρια με τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο για το έργο «Επιμένω».

Χριστίνα Φωτεινάκη

Χριστίνα Φωτεινάκη

Σπούδασε και αποφοίτησε από τη Σχολή Χορού Μάγιας Σοφού το 1992, ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα χορού με την ομάδα χορού του Χάρη Μανταφούνη και μετά συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό με ειδικά σεμινάρια και μαθήματα πάνω στην τεχνική Graham, Hawkins, Limon, σύνθεση χορού, χορογραφία, αυτοσχεδιασμό, ρεπερτόριο, musical, κλακέτες, commercial jazz, street jazz, break dance, hip-hop. Από το 2000 έχει τα διπλώματα Fellowship του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Imperial Society of teachers of Dancing, USTD, στο κλασικό μπαλέτο και στο μοντέρνο χορό. Από την Άνοιξη του 2005 έγινε εξετάστρια μοντέρνου χορού καθώς και εκπαιδεύτηκε ως tutor για τα διπλώματα Foundation in Dance Instruction και Certificate in Dance Education του ISTD.

Δίδαξε από το 1992-1996 στη σχολή χορού Μπετίνας Κάτσενου στην πάτρα, ενώ από το 1995 διδάσκει στη σχολή χορού Ντιάνας Θεοδωρίδου. Από τον Οκτώβρη του 2004 διδάσκει στη Δραματική Σχολή Κεντρική Σκηνή της Μιιμής Ντεμίση. Έχει συνεργαστεί με τον Φωκά Ευαγγελινό, τη βραβευμένη με Toni Award χορογράφο Gillian Gregory, το Derick lassala χορογράφο στη Disney, Los Angeles. Συνεργάστηκε ως βοηθός χορογράφου στις παραγωγές musical “Joseph” (2000), “Victor-Victoria” (2003).

Έχει χορογραφήσει για τις ομάδες χορού On stage, Dancemania, τις παραστάσεις της σχολής Ντιάνας θεοδωρίδου, διαφημιστικά τηλεοπτικά spots, τηλεοπτικές σειρές, promotion shows, videoclips.

Τον Απρίλη του 2003 χορογράφησε στο Regency Hayatt Casino στη Θεσσαλονίκη, για το Χρήστο Νικολόπουλο, Από το κλοκαίρι του 2003 χορογραφεί παραγωγές, συναυλίες, shows, videoclips για την Καίτη Γαρμπή. Τον Ιούλιο του 2005 κλήθηκε να διδάξει στο International Summer Course του Bird College conservatoire for theatre arts, στο Λονδίνο. Το φθινόπωρο του 2005 χορογραφεί για το θέατρο τη νέα παραγωγή της Μιμής Ντενίση, καθώς και για την τηλεόραση το καινούργιο σήριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Chuck Foster

Chuck Foster

Αμερικανός χορευτής και χορογράφος και δάσκαλος της jazz, ο Chuck Foster εκπαιδεύτηκε στο κλασικό μπαλέτο στο San Francisco Ballet School και στο τμήμα χορού του University of California.Εκπαιδεύτηκε με τον Luigi στην Ν.Υόρκη , την Μolly Molloy στο Παρίσι και εργάστηκε με τον γνωστο χορογράφο Matt Mattox. Στην Αμερική δούλεψε κοντα στην Liza Minelli, Shirley McClaine, The Rolling Stones και πολλούς άλλους.Στην Ελλάδα έχει χορογραφήσει για διάφορους τραγουδιστές όπως την Αννα Βίσση και τον Σάκη Ρουβά ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε για τηλεοπτικά σόου στην Ελλάδα, το Παρίσι, το Λονδίνο και την Ν.Υόρκη.

O Chuck Foster διδάσκει το δικό του προσωπικό στυλ της jazz στο οποίο δίνει εξίσου δυνατή έμφαση τόσο στην τεχνική όσο και στην καλλιτεχνική παρουσία. Στο μάθημά του εντάσσει μια μεγάλη γκάμα από διαφορετικά στυλ όπως το λυρικό, το funky, το rock αλλά και το musical.

Εκτός από τις χορογραφίες σε musicals και στην τηλεόραση o Chuck Foster παραδίδει και σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη.Πρόσφατα επέστρεψε από την Ρωσία όπου συμμετείχε σε ένα εντατικό σεμινάριο για νέους χορευτές από όλη την Ρωσική ομοσπονδία και την Ουκρανία.

Πολλοί από τους μαθητές του εργάζονται στο Browdway στην Αμερική και σε σκηνές της Ευρώπης.

Tα μαθήματα του κου Foster τα χαρακτηρίζουν η έντονη δυναμική και η ταχύτητα. Είτε εργάζεται με επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς ή τραγουδιστές, είτε με απλούς ερασιτέχνες αλλά λάτρεις του χορού, η αφοσίωση του στην τέχνη του παραμένει η ίδια… Σκοπός του είναι να δώσει στους μαθητές του την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη σκηνή αλλά και στην προσωπική τους επιλογή.

Τάσος Μπεκιάρης

Τάσος Μπεκιάρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε χορό στις ΗΠΑ υπό την καθοδήγηση της Laurie Ann Gibson στη Νέα Υόρκη. Εκπαιδεύτηκε πάνω σε διαφορετικά είδη χορού όπως Musical,Funky Jazz , Street Jazz ,Hip hop,Lyrical jazz, Contemporary Jazz,καθώς και σε τεχνικές σύγχρονου χορού όπως Release, Limon, Graham, Horton. Παρακολούθησε κύκλους σεμιναρίων πάνω στο Dance Therapy και την Χορολογία με τους Ζωή Πανερίτη και Κάτια Σαβράμη αντίστοιχα. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με την ομάδα L.A.G στη Νέα Υόρκη, τη Non Solo του Δημήτρη Μαργαρίτη και την Χορόνδε της Μαρίας Λάζαρη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί με την Γεωργία- Κωνσταντίνα Αντζάμπου σε ερευνητικά project πάνω στην απεικόνιση του χώρου του μεταπτυχιακού τμήματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, video art project (“Το Εδωδιμοπωλείο”) καθώς και μελέτες με θέμα «Χώρος και κίνηση : Ένας συνεχής και παραγωγικός διάλογος».

Είναι ιδρυτής της ομάδας χορού Load Dance Company στο βιογραφικό της οποίας υπάρχουν δύο παραστάσεις (στο θέατρο Αργώ τον Ιούνιο του 2014 με την παρασταση “Ανασφάλλω ” και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το “Ανασφάλλω” revised”).Το καλοκαίρι του 2015 θα λάβει μέρος με Εθνική Ελληνική Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας (The Prague Quadrennial of Performance Design and Space, PQ 2015), στο πλαίσιο της διαγωνιστικής Ενότητας των Εκπαιδευτικών Τμημάτων (Student).

Παναγιωτης Αργυρόπουλος

Παναγιωτης Αργυρόπουλος

Κάτοχος του Advanced Superior Diploma (Vaganova Syllabus), και Diploma of Varna International Seminar. To 1993 φοίτησε με υποτροφία στην London Urdang Academy of Dance (Classical Performer Cours) . Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων κλασικού και σύγχρονου χορού καθώς και Butoh. Από το 1989 έχει συνεργαστεί ως χορευτής και χορογράφος με ομάδες σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2003 έγινε ιδρυτικό μέλος του χοροθεάτρου “Para Dance” μαζί με την χορεύτρια χορογράφο Ρ. Κουτρουμπέλη. Επιπλέον, από το 1996 έχει λάβει μέρος σε θεατρικές και χορευτικές παραγωγές, αλλά και σε παραγωγές όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Εθνικού Θεάτρου, τουΚΘΒΕ, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στην 4η πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού χορού που οργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ, παρουσίασε την χορογραφία “SESSION1” με την ομάδα “Χορευτές του Βορρά”. Διδάσκει χορό από το1996 και στο στούντιο XΟρΟLOGIE Barre a Terre και σύγχρονο χορό από το 2007.

Αγγελική Ανδρινοπούλου

Αγγελική Ανδρινοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε χορό σε ηλικία 7 ετών στη σχολή χορού της Ντιάνας Θεοδωρίδου, όπου εκπαιδεύτηκε σε μπαλέτο RAD και ISTD, μοντέρνο ISTD, flamenco SDBE και Tap dance, ενώ παράλληλα απέκτησε και το πτυχίο της φυσικοθεραπείας από το Τ.Ε.Ι Φυσικοθεραπείας Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού μπαλέτου, μοντέρνου χορού, hip hop, κλακετών και μουσικού θεάτρου, στο Λονδίνο (Pineapple Studios), τη Βιέννη (ImpulsTanz) και τη Νέα Υόρκη (Broadway Dance Centre, Steps on Broadway, Tap City 2001).

Μετά την αποφοίτηση της το 1996, συνεργάστηκε και χόρεψε με τις ομάδες Ronda Al Alba της Νατάσσας Ντέκα στο flamenco για τρία χρόνια και την OnStage στη modern jazz για δύο χρόνια με εμφανίσεις στην Ελλάδα.

Το 2000 πήρε το ρόλο της dance captain στo musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, σκηνοθεσία-χορογραφία Gillian Gregory) και το 2003 στο Victor-Victoria (Θίασος Μιμής Ντενίση, χορογραφία Gillian Gregory). Εργάστηκε ως βοηθός χορογράφου του Φωκά Ευαγγελινού στην παιδικη παρασταση Κυκλος της Πεταλουδας και σε διαφορα σχηματα της νυχτερινης σκηνης.

Ως δασκάλα μπαλέτου, μοντέρνου και jazz διδάσκει σε διάφορες σχολές της Αθήνας, από το 1997 εώς και σήμερα.

Είναι αναγνωρισμένη tutor των πτυχίων διδασκαλίας Diploma in Dance Insrtuction (DDI) και Diploma in Dance Education (DDE) (Imperial Ballet Modern Theatre).

Εχει οριστει εξετάστρια του MODERN THEATRE του IMPERIAL SOCIETY TEACHERS OF DANCING σε Ελλαδα και εξωτερικο.

Άγης Καλαβρυτινός

Άγης Καλαβρυτινός

ΠΙΑΝΟ

Μπέτυ Γκίζη – Σανταμούρη

Μπέτυ Γκίζη – Σανταμούρη

ΠΙΑΝΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασικό Μπαλέτο

Daniel Lommel, Ζέφη Μπαρτζώκα, Εύα Παγουλάτου

Jazz

Chuck Foster

Dance Texture, ISTD

Αγγελική Ανδρινοπούλου, Χριστίνα Φωτεινάκη

Σύγχρονο

Ρούλα Κουτρουμπέλη, Τάσος Μπεκιάρης

Barre à Terre

Παναγιώτης Αργυρόπουλος

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα

Δίδακτρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΝΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνία

Πειραιώς 76, 104 35 Κεραμικός, Αθήνα
4ος όροφος
T-F: 210 5231 060
Υπεύθυνη: Εύα Παγουλάτου
info@choro-logie.com

Μetro:Κεραμεικός, Μοναστηράκι, Ομόνοια

ΗΣΑΠ: Θησείο

Τρόλει (Στάση Ασωμάτων): 21

Λεωφορεία (Στάση Ασωμάτων):

  • 731, 049, 811, B18
  • 815, 820, 851, 856
  • A16, Γ18, Ε63, 035
  • Γ16, 914, 031, 838

FAQ

FAQ


Μας ρωτάτε. Σας απαντούμε!

1. Οι καθηγητές είναι επαγγελματίες χορευτές;
Οι καθηγητές στο ΧΟρΟLOGIE είναι στο σύνολό του καλλιτέχνες με μεγάλη εμπειρία στην σκηνή και καριέρα στον επαγγελματικό χορό. Η επιλογή μας αυτή βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι ένας δάσκαλος χορού δεν μπορεί να μεταδώσει και να διδάξει την ουσιαστική τεχνική του χορού αν δεν την έχει πρώτα βιώσει στην πράξη -και όχι μόνο στην θεωρία- ο ίδιος.

2. Δεν έχω κάνει πολλά χρόνια χορό, ωστόσο μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα ενός προχωρημένου τμήματος;
Κατά κανόνα τίποτα δεν είναι απαγορευτικό ή ανασταλτικό. Ωστόσο η συμβουλή μας είναι ο κάθε μαθητής να παρακολουθεί τα μαθήματα των τμημάτων που πραγματικά ανταποκρίνονται στις δυνατότητές του, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει σωστές βάσεις και γνώσεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο χωρίς κενά. Ο χορός, όπως και κάθε μορφή εκπαίδευσης, δεν είναι αγώνας δρόμου. Θέλει χρόνο, υπομονή και επιμονή!

3. Ποια είναι η κατάλληλη ενδυμασία για το κάθε είδος χορού;
Γα το κλασικό μπαλέτο θα χρειαστείτε: κορμάκι, καλσόν ή και κολάν ανεξαρτήτου χρώματος και πάνινα ή δερμάτινα παπούτσια χορού – διαθέσιμα όλα σε όλα τα καταστήματα ειδών χορού. Για το σύγχρονο χορό και την barre a terre θα χρειαστείτε: άνετα ρούχα (φόρμα και t-shirt) και ένα ζευγάρι κάλτσες – ή και εντελώς ξυπόλυτοι. Για την jazz θα χρειαστείτε: άνετα ρούχα και παπούτσια jazz (προαιρετικά) ή παπούτσια μπαλέτου ή ένα ζευγάρι κάλτσες.

4. Ποιο σύστημα χορού διδάσκεται στα τμήματα του κλασικού μπαλέτου;
Το ΧΟρΟLOGIE είναι το μοναδικό studio χορού στην Αθήνα όπου διδάσκεται το σύστημα της Γαλλικής Ακαδημίας Χορού στα ελεύθερα μαθήματά του. Τα ειδικά παιδικά τμήματά του, προετοιμάζουν, παράλληλα, τα παιδιά για τα διπλώματα της εν λόγω Ακαδημίας ενώ από το 2010 έχουν επίσης ενταχθεί στο πρόγραμμά μας μαθήματα modern και ballet του ISTD.

5. Για πόσο διάστημα διαρκεί η εγγραφή;
Η εγγραφή διαρκεί 12 μήνες.

6. Ποιες μέρες του χρόνου το studio παραμένει κλειστό;
Το ΧΟρΟLOGIE παραμένει κλειστό τις 10 ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και τις αντίστοιχες του Πάσχα, όλες τις επίσημες αργίες καθώς και όλο το μήνα του Αυγούστου. Στις περιπτώσεις απεργιών το studio λειτουργεί κανονικά και τα μαθήματα πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών.